2021-2022 учебна година

Участие на учениците от XIе клас под ръководството на Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност в откриването на фотодокументалната изложба „Звънът – миналото среща бъдещето” и викторина, организирани от Медицински университет – Плевен, съвместно с Регионалния академичен център – Плевен – 11.05.2022 г.

Национално ученическо състезание „Европа е моят дом – нека го поддържаме чист и зелен“, организиран от НАБЕК по Програмата за училища европейски посланици – Александра Генова – Xiе клас, поощрителна награда за творбата й: „Да опазим околната среда без отпадъци“ и Грета Димова – заместник-директор, грамота за принос в устойчивото сътрудничество университет – средно училище и за засилване на интереса към европейските въпроси

Денят на Европа през погледа и творчеството на младшите посланици от XIд и XIе

с ръководител Грета Димова – старши посланик при ПГПЧЕ “Димитър Димов”, гр. Плевен, училище посланик на Европейския парламент

Втора среща по НП “Иновации в действие” на тема “Комуникация, креативност, качество в обучението по чужд език” при домакинството на СУПНЕ “Фридрих Шилер” – гр. Русе, 27-30.04.2022 г.

Първа среща по НП “Иновации в действие” на тема “Общуване без граници” при домакинството на ГПЧЕ “Симеон Радев” – гр. Перник, 13-16.04.2022 г.

Бинарен урок на тема “Ресторантьорство. Звездите Мишлен” с участието на ученици от 11 клас,профил “География и икономика ” с ръководител ст.учител Силвия Стоянова и ученици от 10.-12. клас от Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, с ръководител – инж.Емилия Първанова. галерия

Темите за Европейския съюз в гражданското образование “Поглед назад, гледане напред!”

Трети март не е просто празник, трети март е най-важната дата в българската история – денят, в който ние – българите, извоюваме свободата си след пет века РОБСТВО.

Помнете този ден, за да не бъде красив спомен миналото ни, за да не бъде тежко бъдещето ни, за да бъде наше бъдещето на България. Да, бъдещето на България е в нашите ръце! Във вашите!

Дълбок поклон пред всички, дали живота си за българската свобода!!!

Честит празник!!!

Tаблото е изготвено от ученичките Десислава Чакърова от XI г клас и Радостина Колева от IX а клас с ръководител: старши учител по история и цивилизации Паулина Шовова, по случай 144 години от Освобождението на България от османско владичество.

Пета международна среща по проект “Комуникация” – програма Еразъм+ на тема:

„Знаете ли универсалния език на науката и творческия език на изкуството?“ – 21-25.02.2022 година

“Съвремие” – през погледа и чрез таланта на учениците на ПГПЧЕ “Димитър Димов” –

под ръководството на г-н Габриел Маринчев – старши учител по изобразително изкуство

26-ти септември 2021 г. – Европейски ден на езиците – 20 години езиково и културно многообразие

ПГПЧЕ откри първата учебна година с новото име – на писателя ДИМИТЪР  ДИМОВ – 15.09.2021 г. – нов хоризонт с ясни цели!